Liefde

Af en toe snuffel ik wat rond op Immoweb. Meestal kom ik terug van een kale reis, maar deze keer was er een huis dat mijn aandacht trok dus stuurde ik de link door naar mijn lief. Wij verschillen nogal sterk van mening als het over huizen gaat. Hij wil een bouwgrond kopen en het huis steen per steen zelf metselen. Ik heb twee linkerhanden waardoor ik voorstander ben van een huis dat instapklaar is. Het is nog steeds moeilijk te bevatten, maar het lief reageerde heel enthousiast op de doorgestuurde link. We bezochten het huis en besloten een bod te doen. Op dat moment ontstond er kortsluiting in mijn hoofd.

Een huis kopen is voor mij zoals trouwen, je doet het pas als je heel zeker van je stuk bent. Zien wij elkaar wel graag genoeg om voor altijd samen te blijven? Plots wist ik het allemaal niet meer. Na een uur kon ik me niet langer inhouden en vuurde ik paniekerig al mijn vragen op hem af. Het lief keek me met een schuin hoofd aan, wachtte tot ik klaar was met brabbelen en pakte me toen vast. Zonder iets te zeggen, besefte ik weer waarom ik hem graag zag. Hij is er altijd, als het goed gaat maar ook als het heel slecht gaat.

Betekent dit dat het altijd goed zit tussen ons? Absoluut niet. Soms ruikt onze berging naar natte hond en aangezien wij geen hond hebben, ontdek ik dan een hoopje vuile sportkleren ver verwijderd van de wasmand. Af en toe gaat het lief naar de winkel en dan brengt hij zijn lievelingschips mee, maar vergeet hij de helft van het boodschappenlijstje. Zo nu en dan durft hij zelfs een scheet te laten terwijl ik een serieus gesprek probeer te voeren.

Ik zit dus regelmatig op mijn paard dankzij het lief. Maar hij laat mij ook stiekem winnen als we ‘de slimste mens’ spelen. Op mijn verjaardag koopt hij mijn favoriete bloemen en soms zegt hij sorry terwijl het duidelijk mijn fout was. Wie dus wil genieten van de rozengeur moet de geur van natte hond er af en toe bij nemen.

“Wil je graag een standvastige relatie? Werk dan eerst aan jezelf.”

Voor mij is het duidelijk dat je niet wakker wordt met een goede relatie. Wil je graag een standvastige relatie? Werk dan eerst aan jezelf. Dat had je niet zien aankomen vermoed ik. Iedereen heeft zijn eigen onvolmaaktheden en we willen zo graag geloven dat een partner ons terug compleet zal maken. Het spijt me maar die bubbel ga ik doorprikken.

In plaats van te klagen tegen je partner zou je ook eens naar binnen kunnen keren. Wie heeft er jou gekwetst in het verleden en wat heeft dit aangericht? Wees heel eerlijk, maar niet veroordelend. Het is zo belangrijk om zorg te dragen voor jezelf, want je hebt niets aan een prins(es) op een wit paard als de ophaalbrug van jouw kasteel dicht is.

Als ik het heb over zelfzorg dan heb ik het niet over me-time. Het is oprecht lief zijn voor jezelf. Je kan jezelf een high five geven als je een taak hebt afgerond of benoem eens wat je mooi vindt aan jezelf als je in je blootje voor de spiegel staat. Er zijn tal van mogelijkheden, maar stop vooral de zelfkritiek. Het loont de moeite om te investeren in jezelf. Wie zichzelf graag ziet kan ook gemakkelijker graag gezien worden door anderen.

Ik heb ondertussen ondervonden dat huizen kopen weggelegd is voor zakenmensen en gangsters, want je hebt stalen zenuwen nodig. Mijn droomhuis werd verkocht aan iemand met een groter potje goud. De laatste dagen leken dus een verspilling van tijd, totdat ik gisteren besefte hoe graag ik mijn lief zie. En dat is toch niet niks.

 

Word vandaag nog lid van de Perfect Imperfect Community!